A-venue

De beste makelaar, hoe vind ik die?

De beste makelaar, hoe vind ik die?

Uw huis of appartement verkopen is geen alledaagse gebeurtenis, dus het is belangrijk doordacht aan de slag te gaan. Eén van de belangrijkste keuzes in dit proces is de zoektocht naar de beste makelaar voor uw situatie. Er spelen verschillende factoren mee die allemaal een invloed kunnen hebben op wie voor u de juiste keuze zou zijn, we lijsten er graag enkele voor u op.

Ervaring en expertise

Misschien wel het grootste voordeel van een makelaar is de jarenlange ervaring en lokale expertise die de beste makelaar voor u bezit. We schreven eerder al een artikel over de voor- en nadelen van verkopen zonder makelaar, waar we dit belang benadrukten. De beste makelaar heeft ervaring op verschillende manieren.

Ten eerste is het aan te raden te kiezen voor een makelaar met minstens een aantal jaren verkoopservaring, op deze manier zal uw makelaar valkuilen kunnen vermijden en efficiënter te werk kunnen gaan. Ten tweede is het aan te raden een makelaar te zoeken die al verschillende panden heeft verkocht die gelijkaardig zijn aan het uwe. De verkoop van een grote villa op het platteland is niet te vergelijken met die van een compact stadsappartement, of met een commercieel pand. Ten derde is lokale expertise een geschikte manier om de beste makelaar te onderscheiden van de rest. Elke streek of regio heeft wel zijn eigen unieke eigenschappen die voor een buitenstaander onzichtbaar zijn, maar van levensbelang zijn als het gaat om de juiste inschatting van uw specifieke situatie. Deze ervaring is onder andere essentieel om een correcte prijs te kunnen vragen voor uw pand. Twijfel er bij een eerste gesprek dan ook niet aan om uw makelaar te vragen naar deze zaken!

De beste makelaar is erkend

 

Niet iedereen kan zomaar vastgoedmakelaar worden. Er is een officiële erkenning vereist van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Om hierbij te worden ingeschreven zijn er ten eerste een diploma en competentietest nodig. Hierna loopt de toekomstige vastgoedmakelaar minstens 200 dagen stage bij een erkende makelaar en volgt er nog een bekwaamheidstest. Alles succesvol afgerond? Dan wordt deze erkend en ingeschreven. De beste makelaar voor u is dan ook terug te vinden via de website van het BIV.

Prijs en commissie

 

Er zijn verschillende manieren voor een vastgoedmakelaar om hun prijs te bepalen, wat een groot verschil voor uw portemonnee kan betekenen als uw pand verkocht is. Het belangrijkste advies wat we hier kunnen geven is ervoor te zorgen dat alles transparant en helder wordt gecommuniceerd. De beste makelaar voor u zal niet alleen een eerlijke prijs aanrekenen, maar ook op voorhand duidelijk vermelden hoe deze exact wordt berekend.

Wel of geen opzeggingsvergoeding, een vast bedrag of juist een variabel percentage … Door open te communiceren over de verschillen tussen alle mogelijkheden kunt u met een gerust hart aan het verkoopproces beginnen.

Extra diensten

 

De beste makelaar doet meer dan enkel uw pand te koop zetten. Mogelijks wordt er samengewerkt met een professionele fotograaf of filmcrew om uw huis nog beter in de kijker te zetten. Daarnaast helpt een goede vastgoedmakelaar u uw pand zo goed mogelijk te presenteren door ervaring met interieurinrichting en belichting. Sommige makelaren gaan een stap verder om uw regio te wijzen op het feit dat uw pand beschikbaar is, A-Venue verzorgt zo een persoonlijke buurtmailing die al zeer succesvol gebleken is.

 

De beste makelaar voor u?

 

Een makelaar neemt uw zorgen weg tijdens een belangrijk moment in uw leven, het verkopen van uw huis of appartement. De keuze voor een bepaalde vastgoedmakelaar is dan ook niet onbelangrijk. Neem vrijblijvend contactop met de ervaren experts van A-Venue en we beantwoorden met plezier al uw vragen.