A-venue

Afbeelding huis verkopen

Wanneer je huis verkopen, wat is de beste periode?

Wanneer moet je nu je huis verkopen en is er een beste periode om je huis te verkopen? Veel mensen denken hier tegenwoordig een antwoord op te hebben, maar wat vertellen de huidige cijfers ons? (maart 2022).

In dit artikel gaan we onder andere deze vraag onder de loep nemen en zullen er nog enkele andere onderwerpen aan bod komen:

  • Wanneer je huis verkopen, lente of herfst?
  • Waarom is de juiste timing zo belangrijk?
  • Tips voor het verkopen van je huis

Wanneer je huis verkopen, lente of herfst?

Wanneer je huis verkopen, in de lente of in de herfst? Waarom benoemen we specifiek deze seizoenen? Omdat uit onderzoek is gebleken dat de meeste huizen te koop worden gezet in deze seizoenen. In het najaar valt de piek rond begin augustus en deze zet vaak door tot begin december.

In het nieuwe jaar krabbelt deze dan weer rustig op, tot deze weer aankomt bij een lichte daling in de zomermaanden juli en augustus. In het voor- en najaar worden de meeste huizen dus aangeboden, maar vertaalt dit zich ook in meer verkopen?

Uit onderzoek is gebleken dat huizen die voor de zomervakantie te koop werden gezet, sneller verkochten. Dit betekent dat je het beste in het voorjaar kunt verkopen.

Waarom is de juiste timing zo belangrijk?

Over het algemeen zijn er geen ‘slechte’ momenten om je huis te koop aan te bieden. Wel kun je inspelen op sommige
situaties en is het beter om even te wachten. Wil je bijvoorbeeld jouw familiewoning verkopen in de zomer en woon je in een wijk met veel gezinnen? Dan is het vaak verstandiger om de zomervakantie af te wachten. De kans is groot dat jouw potentiële doelgroep op vakantie is.

Ook is het vaak verstandiger om de verkoop van je woning uit te stellen tot na de belangrijkste feestdagen als kerst en oud en
nieuw. Mensen zijn in deze periode met andere zaken bezig dan het kopen van een woning. Om de beste prijs voor je huis te krijgen, is het vaak dus beter om even te wachten. 

Dus wat is de beste periode om je huis te verkopen?

Concluderend: wat is de beste periode om je huis te verkopen? Als we kijken naar wat de cijfers en experts zeggen, komen we uit bij het voorjaar en om nog specifieker te zijn in de maand mei. We zien namelijk ook dat huizen die in deze periode te koop worden gezet voor een hogere prijs worden verkocht dan in de rest van het jaar.

Tips voor het verkopen van je woning

Je hebt een besluit genomen: je gaat je huis te koop zetten, maar waarmee moet je allemaal rekening houden bij de verkoop? We sommen enkele belangrijke tips hieronder voor je op:

  • Maak goede en professionele foto’s;
  • Zorg dat de foto’s onder goede omstandigheden worden gemaakt zoals mooi weer en een verzorgd interieur;
  • Zorg dat je tuin er netjes bij ligt;
  • Laat de foto’s  beoordelen door andere mensen.

Zit je met vragen, of heb je behoeften aan deskundig advies?

Zit je nog met vragen of heb je behoefte aan deskundig advies? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de contactpagina op onze website. Wij helpen je graag verder!